Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkópok

2008.01.10
Bak:Jellege: föld
Harmonikus színe: sötétzöld, khaki, fekete
Szerencsenap: szombat
Fém: Ólom
Szerencseszám: 2 és 4
Virág: Fagyöngy, pálma, borostyán
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Szerelmes: Szűz, Bika

Kitartó, törekvő, becsvágyó, mélyen gondolkodó, lassú gondolkozású, maliciózus, melankolikus, nagy önuralmú, alapos, tartósan gyűlöl, tartósan szeret, filozofikus, nyers, elutasító, állhatatos, gyanakvó, mélyen szeret, munkában túlzó.

Szívós, kitartó, kemény ellenálló erővel rendelkezik. Energiáit beosztja, és többnyire jól konzerválja egészen öregkoráig.

Felfogására erősen rányomja bélyegét a közvélemény, az általános elvárás. Így a hagyománynak, a szokásnak fontos szerepe van életében. Ezzel védekezik a gyors változások, a futó ötletek, a rögtönzések, az egyénieskedések ellen. Könnyen kötődhet egy kialakult és fennálló társadalmi formához, idegenkedik az újtól, az átalakulástól, a szükséges reformtól. Ebből kitűnik, hogy miben üt el erősen a többitől a Bak-szülött: jobban determinálja az a társadalmi és történelmi hely, helyzet, amelybe beleszületett. Becsvágya erős, működik venne a tendencia, hogy feltétlenül el kell érnie valamit. Az egyenruhának, a megérdemelt kitűntetésnek személyes jelentőséget tulajdonít. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga mégoly fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott dolgok, a véletlenül szerzett előnyök nem okoznak örömet neki.
  

Bika: Jelleg: Föld
Harmonikus szín: napsárga és a zöld
Szerencsenap: szerda
Drágakő: achát, smaragd, karneol, topáz
Szerencseszám: 5 és 8
Virág: ibolya, krizantém, verbéna
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerelmes: Rák, Szűz, Bak de talán próbálkozhatnak egy Mérleggel is.

Öntudatos, erős akaratú, állhatatos, kitartó, alapos, nyugodt, nagy az önuralma, konzervatív, önfejű, makacs, haragtartó, nehezen kiismerhető, segítőkész, féltékeny, kényelmes, élvezetkedvelő, gyakorlatias, érzékeny, zárkózott, ragaszkodó, szelíd, rendkívül igazságszerető.

Vitalitása rendkívüli. Nemcsak viselkedésmódjában, de életvitelében és egészségügyi szokásaiban is az alaposság jellemző rá. Lassúsága, nagy alvásigénye szívós munkavégző képességgel párosul. Egészségének előnyére válik, ha rendszeresen végez testmozgást, és mértéktartó az élvezetekben. A világgal akkor elégedett ha személyi igényeit kielégítheti.

Lassúsága döntéseiben is megmutatkozik. Eltart bizonyos ideig, míg a külvilág jelzései nemcsak elérik, hanem tudatossá is válnak benne. Ekkor kezd megbarátkozni egy-egy új dologgal, személyét érintő jelenséggel, és időbe telik, míg megérik arra, hogy személyét érintő, egzisztenciális döntést hozzon. Egyedül az élvezeti ingerek teszik képessé gyors reagálásra. Fő léttörvénye, hogy a dolgok egyensúlyban legyenek, és hogy kedvteléseinek kényelmesen hódolhasson. Az őseitől átvett és a maga által kiépített értékvilághoz erősen ragaszkodik. Nézeteit illetően aligha van remény, hogy megváltoztatható. Alkalmilag mégis hajlik nézetváltoztatásra, ha életkörülményeinek jobbításáról van szó.

Halak:Jelleg: víz
Harmonikus szín: világoskék, ibolya, barna
Szerencsenap: csütörtök
Drágakő: A pénzzel kirakott ékszerek hoznak gazdagságot
Szerencseszám: 4 és 9
Virág: Szegfű, jázmin, pálma, borókabogyó
Uralkodó bolygó: Jupiter és a Neptunusz
Szerelmes: Rák, Szűz, Skorpió

Jóakaratú, kontemplatív, előzékeny, költői lelkületű, gondolatvilága gazdag, álmodozó, segítő, szolgáló, befolyásolható, önfeláldozó, együtt érző.

Ugyanúgy, mint a Vízöntőnél, itt is utalunk arra a tényre, hogy asztrológiai szempontból két világkorszak határán állunk. Előre már a Világkorszak irányába nézünk, és annak viharokkal terhes előszelét érezzük, hátrafelé pedig a több mint kétezer éves Halak korszakának értékeit, fény- és árnyoldalait pásztázhatja végig tekintetünk. Az elmúlt korok világszemléletét a kereszténység határozta meg, amely a tömegből, osztályokból, kasztokból kiemelte az egyént, rámutatva, hogy minden egyes embernek itt és most fontossága, jelentőssége és meghatározott, más által nem helyettesíthető hivatás van. A korszak szimbolikus személyisége pedig Krisztus volt, aki vállalta a teljes önfeladást, lemondást, a másokért való szenvedést, hogy az embert felemelő tanítása idő- és térhatárok korlátai nélkül eljuthasson minden kor minden emberéhez.

Ikrek:Jelleg: Levegő
Harmonikus szín: világos árnyalatok, elsősorban sárga..
Szerencsenap: csütörtök
Drágakő: topáz, akvamarin, berill
Szerencseszám: 7 és 5
Virág: azálea
Uralkodó bolygó: Merkúr
Szerelmes: Vízöntő és Mérleg

Kettős természetű, mozgékony, gyors, barátságos, segítőkész, éles eszű, jól beszélő, érdeklődő, kíváncsi, találékony, nyugtalan, szomjas a tudásra, önfeláldozó.

Tempója általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapot, amelyhez testi agilitás, mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást biztosítanak számára.


A dolgokra általában nem önértékük miatt figyel fel, hanem érdeklődést felkeltő erejük vagy bizonyításban felhasználható erejük érdekli. Állandó, intenzív értelmi tevékenységet folytat bármilyen szinten és színvonalon. Úgy tűnik, mintha folyton helyváltoztatásra törekedne, valami új helyet keresne. Szereti a világban az ellentmondásokat, és ha nem talál, maga teremt, hogy gondolkodását ez által előrevigye, és eszét csiszolja.

Intenzíven kihasznál minden pillanatot. Kíváncsi, merész, tréfás, higanymozgású. Mindenben a vagy-vagyot, pro és kontrát keresi. A dolgok megítélésében azonban nem a végső szempontok érdeklik, inkább a pillanat szenzációja köti le

Kos:

Egyenes, nyitott, kemény akaratú, vakmerő, vállalkozó kedvű, célratörő, szabadságra vágyó, szereti a függetlenséget, nagyvonalú, adakozó, féktelen, indulatos, heves, szeszélyes, élretörő, türelmetlen, tanulni vágyó, szomjas a tudásra, bőkezű, tékozló, találékony, vitatkozó, nyughatatlan, felizguló, gyakorta változtatja a helyét.

A lendület nála alaptényező. Ezzel fog hozzá a dolgokhoz, ezzel vég bele sokszor olyan feladatokba is, amely meghaladja képességeit. A nehézségeken akarattal segíti át magát. Ha elhatároz valamit, nem ismer ellenérveket. Ha a cél személyesen érinti, fellelkesül, feldobva érzi magát, és vakon bízik saját adottságaiban. Arról senki sem tudja meggyőzni, hogy ne tegye, nem képes rá. Ezt csak akkor látja be, ha valóban nem sikerül elérnie valamit.

A munka elvégzésének, a feladat megoldásának azonnal nekivág. Nem ismeri a tépelődést, a mérlegelést, az előzetes, hosszas okoskodást. De ne gondoljuk, hogy mindig csak úgy fejjel megy a falnak, ahogyan a Kos típusú emberre szokták mondani. A Kosnak az adott pillanat parancsol, és nem telik sok időbe, hogy terve végrehajtásához kiválassza eszközeit. Legszenzációsabb tetteit, eredményeit gyakran rögtönözve éri el. Ne higgyük azonban, hogy ez véletlen. Számára mindig a pillanat az élet, s így a Kos-szülöttnek a pillanatban sűrűsödhetnek össze legkiválóbb képességei.

Mérleg:Jelleg: Levegő
Harmonikus szín: világoszöld, indigó kék, világos, levegős színek.
Szerencsenap: péntek
Drágakő: Opál, gyémánt, fényes és mutatós ékszerek
Szerencseszám: 5 és 6
Virág: Orchidea, orgona, gyöngyvirág
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerelmes: Vízöntő, Ikrek, Szűz

Szabadságkedvelő, humánus, segítőkész, nyílt, becsületes, igazságos, közlékeny, békülékeny, előzékeny, szimpatikus, engedékeny, szelíd, tekintélytisztelő, megértésre törekvő, nehezen dönt, hanyag, kényelemszerető.
Ha egy szóval akarnánk jellemezni a Mérleg típusú embert, erre a legtalálóbb kifejezés a kapcsolatigényes lenne. Alapvetően meghatározza őt az a szituáció, az a környezet, amelyben van. A hozzá közelálló emberek nagy befolyással vannak rá vagy lendítik, vagy gátolják. Ideális lenne számára a harmonikusan hullámzó életmód. Ez biztosítja ugyanis az elégséges mozgató, lendítő ingert, nyugodt periódusokban pedig a megfelelő pihenést, megújulást. Az időnkénti hely- és környezetváltozás jótékony hatással van rá.

Sokan vádolják a Mérleget befolyásolhatósággal, akaratgyengeséggel, azzal, hogy nincs saját arca. Valójában miről is van szó nála? Olyan emberfajta, akinél az egyensúly, a kiegyenlítődés, a háborgás lecsendesülése, a feszültségek feloldása áll a középpontban. Ezért lételeme, hogy találkozzék, érintkezzék emberekkel, közösséggel. Ilyenkor annyira fölnyílik, hogy túllép önmagán, kilendül önmagából, hogy olyanná változzék amilyen a többi ember, hogy azután sajátos hivatását teljesítve a különböző erők, érdekek, akaratok, szándékok között, a maga személyén keresztül megteremtse az összhangot, létrehozza a kívánatos kompromisszumot
.